Hout in de tuin

Houtbouw in de tuin

Hout kan op veel manieren binnen een tuinontwerp worden toegepast. Hout, in samenspel met andere populaire materialen zoals natuursteen of beton werkt ook erg goed. Ook verwerken we hout voor een harmonieuze uitstraling in waterrijke tuinen.

Ziet u, wanneer u denkt aan uw droomtuin, ook een tuin voor u waarin de mogelijkheden van hout op natuurlijke, maar ook op verrassende wijze wordt toegepast? Groeneweg Tuinaanleg gaat graag voor u aan de slag!

Volop mogelijkheden met houtwerk

Houtbouw in de tuin biedt verschillende voordelen, die veel verder gaan dan de welbekende houten schutting. Houten elementen in de tuin in de vorm van vlonders, terrassen, veranda’s, doorkijkjes en niveauverschil met hout en zelfs buitenkeukens, ‘man-, woman- of kidscaves’ en boomhutten zorgen op natuurlijke wijze voor een sfeervolle meerwaarde. 

Er kunnen verschillende houtsoorten en uiteraard verschillende kleuren en details worden gebruikt om tot een origineel tuinontwerp met houtbouw te komen.

Robuust en duurzaam verwerkt

Hout is een aantrekkelijk en relatief goedkoop bouwmateriaal dat met de juiste behandeling en verwerking robuust en duurzaam is. Sommige houtsoorten zijn bestand tegen wisselvallig weer en zijn ideaal voor gebruik buitenshuis. 

Eenmaal door ons toegepast in uw tuin heeft houtwerk doorgaans nog maar weinig onderhoud nodig.

Houtbouw als natuurlijke blikvanger

De tuin is bij uitstek een locatie om houtbouw als natuurlijke blikvanger in te verwerken. Denk maar aan de warme uitstraling van een gezellig houten terras, massief houten meubelen, een bruggetje over een waterpartij of wat eenvoudige houten elementen als stapelementen tussen een bloembed. 

Houtwerk in de tuin is ook erg geschikt als bouwmateriaal voor exclusieve tuinverlichting. Kortom, met houtwerk in de tuin kunt u alle kanten op. Wij laten u graag zien welke mogelijkheden er nog meer zijn!

Onderdeel van de harmonie

Een van de grote voordelen van houtbouw in de tuin is dat hout op geheel natuurlijke wijze een eenheid vormt met de rest van de tuin. Hout in de tuin zorgt voor rust en balans. 

Michael kan als geen ander voor de juiste verhouding zorgen tussen beplanting, bestrating en houtbouw in de tuin.

Wilt u ook hout in de tuin? 

Bekijk hier ons portfolio met hout in de Tuin