De groene tuin

365 dagen

Per jaar groen

Het kenmerk van een groene tuin is dat deze het jaar rond grotendeels groen blijft. Bij het samenstellen van een groene tuin gaat veel aandacht uit naar de keus van de beplanting. Want niet elke boom of struik is het hele jaar door groen. Het is dus belangrijk dat er een interessante mix wordt samengesteld uit groenblijvers en beplanting die vroeg groen zijn en beplanting die lang groen blijft. Een paar zomerbloeiers zorgen ervoor dat ook de groene tuin wat kleurrijks krijgt.

Never a dull moment…

De groene tuin is geen saaie tuin want de natuur zelf heeft al een overweldigende verscheidenheid aan kleurnuances ontwikkeld. Dit maakt de groene tuin tot een tuin waarbij elk plekje van de tuin er anders uit kan zien. Michel heeft een hoofd vol tuinideeën en gaat graag voor u aan de slag om uw ideale groene tuin te ontwerpen.

Een tuin wordt aantrekkelijker met planten met een bijzondere uitstraling, en die keus is er voor de groene tuin volop. Ook wanneer het belangrijk is dat er snel een groene tuin ontstaat. Bijvoorbeeld na tuinrenovatie of bij nieuwbouwtuinen. 

Er zijn veel groene bodembedekkers en groenblijvende heesters die snel groeien. Voor snel meer privacy in de groene tuin kun je ook kiezen voor groene hagen en zelfs schermen voorzien van beplanting die al tot een bepaalde hoogte zijn opgekweekt.

Hoe groen is een groene tuin?

Een groene tuin heeft wel degelijk kleurnuance. Juist omdat we leven in een land met seizoenen is het mooi om hierin mee te gaan, en hoeft een groene tuin er zeker niet een jaar rond groen uit te zien. Een combinatie die bestaat uit bladverliezende en groenblijvende beplanting geeft de tuin in de herfst en winter een uitstraling die past bij het natuurlijke Nederlandse landschap. 

Dit neemt niet weg dat kiezen voor overwegend wintergroene bomen en struiken een prachtige oplossing is voor tuinen die er in de winter niet al te kaal uit zien. Wanneer herfstwinden de laatste verkleurde bladeren van de takken hebben gewaaid zijn groenblijvende planten een kleurrijk welkom.

Onderhoud aan de groene tuin

Een groene tuin vraagt om meer onderhoud. Zeker wanneer een gazon onderdeel uitmaakt van uw groene oase. Ook zal het regelmatig voorkomen dat de beplanting bemest, geknipt of gesnoeid moet worden. In het najaar zullen bepaalde planten en bomen hun blad gaan verliezen en moet blad worden verwijderd. 

Wij kunnen het allemaal voor u verzorgen. Zowel de aanleg als het onderhoud aan groene tuinen kunt u tot volle tevredenheid aan ons overlaten.