De tuin in de winter

Alles

Behalve saai

De tuin hoeft in de winter absoluut niet saai te zijn. Juist in de winter komen vorm en structuur van natuurlijke en door mensen gemaakte elementen extra goed tot hun recht. 

Wanneer u ook in de winter van groei en zelfs bloei in de tuin wilt genieten is het bij het aanleggen van een tuin erg belangrijk dat er een goede balans is tussen groenblijvende en bladverliezende beplanting.

Rust en balans

Groeneweg Tuinaanleg, hovenier voor Rotterdam e.o., zorgt ervoor dat uw tuin er ook in de winter perfect bij ligt. U kunt dan wel niet van de tuin genieten zoals u dat in de zomer doet, maar ook de tuin in de winter biedt zeker mooie tuinmomenten. Dit bewijzen we graag met doordachte tuinontwerpen en een full service op het gebied van tuinaanleg en tuinonderhoud.

De winter is een tijd waarin de tuin tot rust lijkt te komen. De tuin, bloembakken, eventuele waterpartijen, het terras maar ook tuingereedschap dienen voor de winter valt, beschermd te worden tegen koude temperaturen. Maar de tuin in de winter is zeker geen slapende tuin. Ongezien, misschien zelfs wel onder een laagje sneeuw, gebeurt er van alles in uw tuin.

Tijdens hun winterse rustperiode bereiden planten en bloemen zich voor op het volgende seizoen. Het is om deze reden belangrijk om sommige soorten in de winter te beschermen tegen winterse invloeden. Andere planten slaan zich zonder veel extra zorg probleemloos door perioden van wind, regen en vorst heen. En dan is er nog de groep die juist in de winter ‘opleeft’ en de tuin kleur geeft met bont blad, mooie bessen of zelfs knoppen en bloemen.

Een tuin die ook ’s winters mooi is

Een tuin met een goede structuur is niet alleen in de zomer mooi, maar het hele jaar door. Wanneer een geoptimaliseerd lichtplan uitmaakt van het tuinontwerp biedt de tuinverlichting een prachtig rustgevend uitzicht waar u vanuit huis van kunt genieten. Ook zijn er voldoende planten, heggen en bomen die zich ook in de winter van hun mooiste kant laten zien. Bij Groeneweg Tuinaanleg zorgen we ervoor dat tuinen ook in de winter optimaal tot hun recht komen.

Wintergenot

Wilt u meer informatieve over de wintertuin? Neem dan contact met ons op.

Groeneweg Tuinaanleg is een hovenier voor Rotterdam en wijde omgeving, maar ook voor onder andere: Wassenaar, Delft, Den Haag, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.