De verlichting

Verlichting in de tuin

Verlichting in de tuin is een echte sfeermaker. Het kan zorgen voor een sprookjesachtige sfeer tijdens mooie zomeravonden, maar tuinverlichting biedt eveneens een stukje veiligheid.

De functie van verlichting is de tuin is dus divers. Alle functies die tuinverlichting kunnen vervullen: sfeer, veiligheid en praktische toepassingen, nemen we mee in een maatwerk tuinverlichtingsplan.

Tuinverlichting is de kroon op het tuinontwerp

Een goed uitgedacht en uitgevoerd lichtplan is de kroon op het tuinontwerp. Door bomen en struiken in de tuin te verlichten, heeft u de mogelijkheid om de beplanting in uw tuin te accentueren en zo de tuin nog meer diepte te geven. Door te werken met tuinverlichting kan beplanting ook bij schemer en in het donker een blikvanger zijn, terwijl de verlichting gelijktijdig zorgt voor een stukje zichtoriëntatie in de tuin.

Waar letten we op bij een lichtplan voor in de tuin?

Goede verlichting bepaalt de sfeer in uw tuin. Vooral in de winter, als de dagen kort zijn, is goede verlichting een belangrijke factor.

Wanneer we een tuinlichtplan voor u opstellen doen we dit zeer gedetailleerd waarbij we uw het liefst verrassen met de mogelijkheden die tuinverlichting te bieden heeft.

’s Winters kan een spot op een kale boom bijvoorbeeld kan een prachtig schouwspel op een muur werpen. Anderzijds kan een te veel aan verlichting hinderlijk zijn. Subtiel strijklicht om een mooie heester of donkere hoek uit te lichten is dan fraaier en vriendelijker.

Tuinverlichting van A tot Z

Groeneweg Tuinaanleg is een hoveniersbedrijf uit Rotterdam die tuinaanleg van A tot Z kan verzorgen. Michael, de trotse eigenaar van Groeneweg, stelt niet alleen een tuin verlichtingsplan voor u op, maar zorgt er met zijn team ook voor dat de tuinverlichting perfect wordt aangelegd. Binnen tuinarchitectuur werken we vooral met led-verlichting. Led-verlichting in de tuin is niet ‘hard’, maar geeft zelfs een betere kwaliteit licht. Ook is het verbruik aanzienlijk lager en gaat dit type verlichting lang mee.

Groeneweg Tuinaanleg is een hovenier voor Rotterdam en wijde omgeving, maar ook voor onder andere: Wassenaar, Delft, Den Haag, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat. Wilt u een maatwerk lichtplan voor in de tuin laten opstellen? Neem dan contact met ons op.