De seizoenen

Groeneweg

Seizoenen in de tuin

De seizoenen kunt u in eigen tuin optimaal beleven met een goed tuinontwerp. Want hoewel we misschien het meest van de tuin genieten in de lente en de zomer, heeft elk jaargetij zijn eigen charmes. Er zijn verschillende plantensoorten die het prima doen, of zelfs op hun mooist zijn, in de koudere maanden. Wilt u een tuin waarin u tijdens alle seizoenen van de tuin kunt genieten? Michael verzorgt er met een afgestemd tuinontwerp voor dat uw tuin het jaar rond het beleven waard is.

Elk tuinseizoen zijn eigen favorieten

De beginnende bloemenpracht in de lente, de volle bloemenzeeën in de zomer; het zijn voor tuinliefhebbers stukjes schoonheid om volop van te genieten. De koudere maanden worden doorgaans gezien als een periode waarin de beplanting en de grond tot rust komen en kracht opdoen voor een nieuw seizoen. De tuin wordt winterklaar gemaakt in afwachting van de lente.

De lente

De tuin in de lente. Bij een tuinontwerp en een beplantingsplan voor de lentetuin kiezen we voor bekende, maar ook voor minder bekende vroegbloeiers.

De zomer

De tuin in de zomer. Alles wat u zich voorstelt bij de zomertuin kunnen we verzorgen, van beplanting tot verlichting en van waterpartijen tot buitenkeuken.

De herfst

De tuin in de herfst. Bij de totstandkoming van het gewenste tuinontwerp maken we ook graag plaats voor beplanting die kleur geeft aan de herfsttuin.

De winter

Dat de tuin in de winter geen saaie tuin is bewijzen we graag met doordachte tuinontwerpen voor full service op het gebied van tuinaanleg en tuinonderhoud.

Aandacht het hele jaar door

Een tuin hoeft er in de herfst en winter niet grauw en saai bij te liggen, in afwachting op de eerste sprietjes groen die in de lente weer omhoogkomen. Er zijn volop blad-houdende gewassen met groene of bonte bladeren die de tuin in de wintermaanden kleur geven. Net als sommige bes-dragende bomen en struiken. 

Maar er is meer. Rotspartijen, houten of stenen elementen, elementen die vogels aantrekken of beplanting die, zodra de schemer invalt, mooi wordt uitgelicht, geven in elk seizoen sfeer aan de tuin. Met creativiteit en aandacht ontstaan tuinen om het hele jaar van te genieten.

Tuinontwerp volgens de tuinseizoenen

Of u nu een tuinontwerp wilt waarbij het accent ligt op groei en bloei in de warme maanden van het jaar, of dat u het jaar rond van beplanting in de tuin wilt kunnen genieten, wij houden er rekening mee, en zorgen voor het juiste tuinontwerp. Groeneweg Tuinaanleg is bij uitstek hét hoveniersbedrijf voor Rotterdam en wijde omgeving, dat bij het samenstellen van het beplantingsplan kijkt naar de seizoenen in de tuin. Uiteraard zijn we er niet alleen voor tuinontwerp en tuinaanleg, maar ook voor tuinonderhoud. Seizoen in, seizoen uit zorgen we voor mooie, verrassende, gezonde tuinen waar mens en dier plezier aan beleven.
Klik op een van de jaargetijden voor meer informatie over seizoenen in de tuin.

Hoe we werken

De stijl van Groeneweg Tuinaanleg wordt gekenmerkt door creativiteit en exclusiviteit. Dit betekent niet dat Groeneweg Tuinaanleg duurder is. Wel dat we onze creativiteit inzetten om tot originele ontwerpen te komen die nét even anders zijn. ‘Eerlijkheid, persoonlijk en toegankelijk’ zijn eveneens kenmerken van Groeneweg Tuinaanleg.

01

Afspraak

Na het maken van een afspraak komt Michael persoonlijk bij u langs. Terug op de zaak zet hij besproken ideeën en wensen vrijblijvend om in een ontwerp, inclusief een kostenbegroting.

02

Presentatie Ontwerp

Tuinontwerpen van Groeneweg Tuinaanleg uit Rotterdam zijn sinds jaar en dag letterlijk met de hand uitgevoerde ‘handtekeningen van creativiteit’. Maar omdat we op elk gebied met onze tijd meegaan is het ook mogelijk om uw tuinontwerp om te zetten in 3D weergave. Vraag Michael naar de mogelijkheden tijdens uw persoonlijke gesprek met hem.

03

Offerte

U krijgt een kostenberaming welke met u zal worden doorgenomen en toegelicht. Bij akkoord plannen we direct een startdatum en kunnen de voorbereidende werkzaamheden van start gaan.