De tuin op niveau

Niveauverschillen

Voor een tuin op niveau

Niveauverschil in de tuin zorgt voor meer diepgang. Er zijn tal van materialen waarmee niveauverschil in de tuin kan worden bereikt. Ophogen met grond, het aanbrengen van trapjes, hout of betonelementen, rotsen, maar ook niveauverschil met beplanting zorgen voor het gewenste effect.

Tuin-in-tuin door niveauverschil

Een van de voordelen van het aanbrengen van niveauverschil in de tuin is dat het ruimte schept om meerdere kleine tuintjes te creëren. U kunt daarbij denken aan tuintjes met elk een eigen sfeer waardoor een multifunctionele tuin ontstaat. Maar het geeft ook een mooi effect wanneer u kiest voor tuintjes met een overeenkomstige sfeer die elkaars uitstraling versterken. 

Een ander voordeel kan zijn dat hoogteverschillen voor privacy en beschutting zorgen. Wij maken de vele mogelijkheden graag inzichtelijk met een maatwerk tuinontwerp!

Een tuin op niveau voor grote en kleine tuinen

U hoeft geen enorm grote tuin te hebben om te werken met niveauverschil in de tuin. Ook in kleine tuinen is vaak meer mogelijk dan u denkt en kan het leuk zijn hoogteverschillen aan te brengen. Daarnaast hebben ook kleine hoogteverschillen vaak al een groots effect. Denkt u maar aan een houten terras dat enkele centimeters hoger wordt geplaatst of aan borders waarin wordt gewerkt met hoogteverschil.

Ook door te werken met stijlvolle beplantingsbakken van verschillende hoogte kan een speels en ruimtelijke niveau-effect ontstaan.

Niveau met een plan

De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos. Het ontwerp dat we voor u samenstellen is helder en doordacht. Inclusief een plan voor een goed afwatering, want dat is een van de factoren van belang bij een tuin met hoogteverschillen.

Dakterras of balkontuin

Een heel ander type ‘tuin op niveau’ is de daktuin of de balkontuin. Juist Rotterdam kent veel locaties, ook binnen de zakelijke omgeving, waar een dergelijk ‘stukje groen op hoog niveau’ mogelijk is. Kweek uw eigen groenten in een ‘moestuin met uitzicht’ of laat ons een beschutte plek creëer om te ontspannen tussen uw favoriete planten.

Ook wanneer u een hovenier of tuinarchitect Rotterdam zoekt die uw groene dakterras kan ontwerpen gaan we graag de groene uitdaging aan.

Wilt u ook een tuin op niveau? Neem dan contact met ons op.