De watertuin

Water

Voor rust en ruimte

Lucht, aarde, water en vuur zijn elementen waar ook de tuin niet zonder kan. Lucht in de vorm van zonlicht en zuurstof, aarde en water als voeding voor beplanting, en vuur in de vorm van energie, maar ook letterlijk in de vorm van vuurkorven en de bekende barbecue… Wanneer water een belangrijke rol mag spelen in het tuinontwerp kunt u Groeneweg Tuinaanleg inschakelen voor een maatwerk watertuin.

Video afspelen

Een tuin om in tot rust te komen

Stilstaand en stromend water zijn bij uitstek geschikt om rust en ruimte in de tuin te creëren. Ook leidt het watergeluid van stromend of kabbelend water vaak voldoende af van achtergrondgeluiden zodat geluid van verkeer of omliggende tuinen naar de achtergrond verdwijnt.

Ook het waterleven, zoals: waterplanten, vissen en andere dieren die op en in het water leven, dragen bij aan de bijzondere sfeer van een watertuin. In eigen tuin genieten van het buitenleven, met op de achtergrond niets dan het geruststellende gekabbel van water uit een bron, breekje of fontein is ont- stressen puur! Maar water heeft ook een speelse kant. Denk maar aan een natuurlijke zwemvijver of de luxe van een stijlvol zwem- of bubbelbad in de tuin. Groeneweg Tuinaanleg maakt met goed doordachte tuinontwerpen watertuinen tot droomtuinen.

Waterpartijen in grote en kleine tuinen

In ruimere tuinen, waarin plaats is voor een natuurvijver heeft water een grote aantrekkingskracht op dieren zoals vogels, kikkers, padden, salamanders en allerlei kleine insecten. Wanneer de ruimte voor een vijver ontbreekt, dan zijn een bronsteen of één of meerdere mini-vijvers in de vorm van met water gevulde tonnen, betonnen element of zinken teilen een perfect alternatief.

De vele gezichten van de watertuin

Tuinliefhebbers die de tuin aantrekkelijk willen maken voor een spontaan bezoekje van kleine dieren kunnen deze gasten blij maken met een waterpartij in de tuin. En het mooie is, een watertuin is niet gebonden aan afmetingen. Ook in kleine tuinen is veel mogelijk. 

Loopt u niet meer warm van uw bestaande tuin? Heeft u een nieuwbouwtuin die ie nog helemaal moet worden opgebouwd en droomt u van een watertuin? Dan laten we u aan de hand van een maatwerk, handgetekend tuinontwerp graag wat passende mogelijkheden zien.

Alles kan met water

We realiseren watertuinen met daarin plaats voor een vijver, een natuurlijke zwemvijver, een beekje, een fontein of een waterpartij inclusief bruggetjes, maar ook een waterval of een luxe pool is mogelijk.

Wanneer er bij het ontwerp van een watertuin rekening gehouden dient te worden met de veiligheid van kinderen en/of huisdieren, dan zijn er verschillende veiligheidselementen die we in het ontwerp kunnen opnemen.

Wilt u meer informatieve over de watertuin?