De beplanting

Bij het opstellen van een beplantingsplan zal Michael u goed en uitgebreid informeren over welke beplanting past bij uw tuinwensen.

Hierbij wordt o.a. gekeken naar de ligging van uw tuin, de intensiviteit van onderhoud die de beplanting van uw keus nodig heeft, en de groeimogelijkheden die de beplanting in de tuin hebben.

Balans

In de tuin

Een mooie tuin is een tuin die in balans is. Dit geldt voor een imposante parktuin, maar evengoed voor een daktuin, de gezinstuin, de bonte ‘wilde tuin’, een waterrijke tuin en zelfs voor de onderhoudsarme tuin met eenvoudig te onderhouden beplanting.

‘Balans’ speelt dan ook een grote rol bij de beplantingsplannen die wij opstellen.

Beplanting volgens een uitgewerkt beplantingsplan

Een beplantingsplan geeft inzicht in hoe de tuin er direct na de beplanting, maar ook na enige jaren van groei uit zal zien. Afhankelijk van uw wensen omvat een tuinplan de inrichting van de gehele tuin of een deelgebied daarvan, met daarin opgenomen de beplanting. Michael maakt voor u een handgemaakte schets in kleur die de opbouw van de toekomstige tuin inzichtelijk maakt.

Na het schetsen kunnen wij een concreet beplantingsplan maken. Beplanting die goed bij de tuinwensen, de ligging van de tuin passen geven we weer met de Nederlandse en botanische namen zodat het duidelijk is welke beplanting precies in het ontwerp voorkomen.

Beplanting, waar letten we op?

Voor een tuin die blij maakt moet de beplanting u bevallen. Maar ook de beplanting stelt zo haar eisen. De juiste leefomgeving en het beschikbare (zon)licht is erg belangrijk voor de juiste groei en bloei. De leefomgeving vormt, samen met uw tuinwensen de basis van het beplantingsplan.

Tijdens het ontwerpen kijken we ook naar de bloeiperioden en draagperiode van de beplanting zodat u, indien gewenst, het jaar rond steeds iets nieuws te bewonderen heeft in de tuin. 

Daarnaast houden we rekening met eisen die de beplanting stelt op gebied van onderhoud. Zo kunnen tuineigenaren met groene vingers zich uitleven, en kiezen we voor tuineigenaren die graag een onderhoudsvriendelijke tuin hebben voor soorten die weinig eisen stellen.

Een beplantingsplan door ons laten opstellen

Michael is plantenkenner bij uitstek. Daarnaast kijkt hij naar het grote geheel. Modern, klassiek, speels of eigenzinnig… 

Bij het maatwerk beplantingsplan dat hij voor uw tuin maakt, wordt dan ook rekening gehouden met het karakter van uw huis en uw levensstijl. Zo ontstaan onderscheidende tuinen die opvallen door harmonie.

Kom beplanting bekijken op ons terrein!

De beplanting die we voor uw tuin gebruiken komt ‘uit eigen keuken’, of liever: uit ons zes hectaren grote terrein vol manshoge bomen, heesters in alle soorten en maten en planten voor elk type tuin. Kiest u voor Groenweg tuinaanleg, hovenier Rotterdam, dan bent u van harte uitgenodigd om met eigen ogen onze beplanting te komen bekijken tijdens een wandeling over het terrein.

Wilt u ons bezoeken of een vrijblijvend een beplantingsontwerp laten maken door Michael van Groeneweg Tuinaanleg?