Tuinontwerp

Een tuinontwerp dat aanspreekt

Feel good at home: Groeneweg tuinontwerpen, voor tuinen om je in thuis te voelen

Sommige tuinen spreken direct aan, terwijl andere, ondanks dat de beplanting er goed verzorgd uitziet, maar geen ‘wow- gevoel’ weten op te roepen. Het geheim tussen tuinen die blij maken en tuinen die dat niet lukt, zit hem in het tuinontwerp.

Een tuinontwerp is een plan dat start met het in kaart brengen van de mogelijkheden. Natuurlijk zijn daarbij de uw tuinwensen belangrijk in, maar als hovenier kijken we bij elk tuinontwerp ook naar wat uw tuin te bieden heeft op gebied van ligging, licht en bodemgezondheid. Een goed tuinplan zorgt voor een tuinontwerp waarin al deze factoren in zijn opgenomen. Het is de basis van waaruit uw tuin gevormd kan worden en kan groeien.

Tuinontwerpen volgens Groeneweg

Groeneweg is een hoveniersbedrijf waarbij ruim 40 jaar hoveniers-traditie wordt gecombineerd met moderne ideeën over tuinaanleg. Ons 6-koppige team, dat bestaat uit eigenaar Michael, aangevuld met goed geschoolde, enthousiaste hoveniers, staat voor tuinen die harmoniëren op elk vlak. Zowel met de wensen en de levensstijl van de opdrachtgever, als met de architectuur van het pand en de omgeving waarin deze staat. Door van deze basisregel uit te gaan ontstaat keer op keer een tuinontwerp dat uniek in zijn soort is.

Welk tuinontwerp spreekt u aan?

Vormen zijn de basis van uw tuin. Kiest u voor een tuinontwerp met vloeiend ronde vormen die levendigheid in de tuin brengen? Of voor een symmetrische tuin met rechte zichtlijnen zodat in een modern vormgegeven tuin? Of gaat uw voorkeur uit naar een tuin met niveauverschillen? Door het volgen van een samenhangend concept is het resultaat, ongeacht de tuinstijl een lust voor het oog. Samen met u gaan we op zoek naar het ontwerp dat u het meest aanspreekt:

  • Een modern tuinontwerp
  • Een tuinontwerp voor waterrijke tuinen
  • Een tuinontwerp voor de gezinstuin
  • Een tuinontwerp voor de wellness-tuin
  • Een tuinontwerp voor de tuin met niveauverschil
  • Een tuinontwerp voor een tuin die van speeltuin tot volwassentuin met uw gezin meegroeit

Modern tuinontwerp

Bij modern tuinontwerp geldt vooral het principe: less is more! Het mooiste effect wordt bereikt wanneer dit principe als een rode draad door het gehele tuinontwerp loopt. In plaats van kiezen voor veel verschillend vormen en kleuren zijn bij de tuin met een modern tuinontwerp de kleuren van bestrating, tuinmeubels en beplanting allemaal op elkaar afgestemd en wordt de beplantingskeus beperkt tot enkele soorten. Mooie materialen om te gebruiken bij een modern tuinontwerp zijn hout, beton, maar ook grind, dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor een gazon.

Tuinontwerp watertuinen

Bij een tuinontwerp voor de watertuin staat ‘water in de tuin’ centraal. Hierbij kan het gaan om elementen waaruit water vloeit, maar ook om een vijver al dan niet compleet met een bruggetje, een zwemvijver met terras of zelfs een waterval. Wij zijn zeer ervaren in het ontwerpen en aanleggen van watertuinen. Vraag ons daarom gerust om informatie en inspiratie.

Gezinstuinen

Jonge gezinnen stellen andere eisen aan de tuin dan gezinnen met opgroeiende kinderen op pubers. Heeft u daarom wel eens gedacht aan een tuinontwerp volgens het idee van de groeituin? De groeituin is een ideaal tuinontwerp voor gezinnen waarbij de tuin van kindvriendelijke speeltuin voor de allerkleinste in de loop der jaren met u meegroeit/ kan worden aangepast tot een volwassentuin die op dat moment bij uw gezin past. Zo groeit de tuin jaar-na-jaar met u mee van speelgazon tot misschien wel een loungetuin of wellness-tuin.

Over ons

Groeneweg Tuinaanleg is een echt Rotterdams bedrijf, opgericht door John Groeneweg in 1975. Al twee generaties lang is Groeneweg toonaangevend in tuinen. Wij zijn een allround hoveniersbedrijf uit Rotterdam voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. 

Ons werkgebied beslaat Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland, maar we realiseerden ook tuinontwerpen voor tuinen in onder andere: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.

Veelgestelde vragen over Tuinontwerp

Waaruit bestaat een tuinontwerp?

Een tuinontwerp bestaat uit een plattegrond van de tuin waarop de gehele tuininrichting staat weergegeven. Inclusief bestrating, verlichting, het terras, sierelement en eventuele overkappingen en waterpartijen. Bij een tuinontwerp hoort ook een kleurvoorstel voor de beplanting. De benamingen van de bloemen en beplantingen worden op een aparte lijst weergegeven.

Hoe gaat het maken van een tuinontwerp in zijn werk?

Een tuinontwerp is altijd een samenkomst uit wensen en mogelijkheden. Wanneer u een tuinontwerp door ons wilt laten maken komen we bij u langs om de tuinwensen door te nemen. Michael ziet dan direct de locatie en kan zo een goede inschatting maken van de mogelijkheden die de tuin biedt. Uit de besproken wensen en mogelijkheden ontstaan ideeën die door Michael met de hand worden uitgewerkt in een getekend tuinontwerp. Deze worde met u besproken en waar nodig aangepast tot het voor u perfect tuinontwerp staat.

Wat is de beste tijd voor het maken van een tuinontwerp?

Een tuin laten ontwerpen kan het hele jaar door. De uitvoering van het ontwerp (tuinaanleg) kan ook het hele jaar door, uitgezonderd zijn vorstdagen.

Hoelang van tevoren start je met een tuinontwerp?

Een tuinontwerp is een proces waarbij het normaal is dat er wordt bijgeschaafd. Sommige tuinwensen of ideeën veranderen wanneer ze door de tuinarchitect inzichtelijk worden gemaakt. U kunt daarom ruim van tevoren starten. Voorafgaan is het belangrijk om wat tijd te investeren in het leren kennen van de tuin (in wording). Zeker bij nieuwbouwwoningen is het goed om te onderzoeken hoe het licht in de tuin valt, waar de zon en schaduwplekken zijn en of dit in de toekomst mogelijk nog beïnvloed worden door andere bouw. Daarmee weet u zeker dat het ontwerp optimaal wordt, het terras op de juiste locatie komt te liggen en beplanting goed aanslaat.

Wat is de ontwerpstijl van Groeneweg Tuinaanleg?

Een Groeneweg Tuin is een verrassende tuin. Hiermee bedoelen we dat we meedenken met de tuinwensen van onze opdrachtgevers, maar er op basis van onze ervaring en liefde voor mooie tuinen altijd verrassende aanvullingen weten te geven die het ontwerp optimaliseren.