De tuin in de lente

Ineens

Staat alles in bloei

Vanaf februari, als de sneeuwklokjes en de toverhazelaar al volop bloeien, gebeurt er veel in de tuin en met de in uw tuin aanwezige beplanting. De bloem-en bladknoppen maken overuren. Het ontluiken van de knoppen in de daarop volgende weken is elk voorjaar weer een prachtig gezicht. Opeens staat alles in bloei, en oogt de tuin even bont en mooi als kleurrijk vuurwerk. Een dergelijk mooi schouwspel ontstaat niet toevallig. Aan een harmonieuze bloemenpracht in de lentetuin gaat een goed tuinontwerp vooraf.

Voor de weelderige lentetuin, de strakke lentetuin, de moestuin-lentetuin, de zakelijke tuin en de ‘we-gaan-weer-terrassen-lentetuin’; Groeneweg Tuinaanleg, hovenier voor Rotterdam en wijde omgeving, adviseert u graag over welke beplanting past bij uw favoriete lentetuin. Indien gewenst zorgen we er met tuinonderhoud voor dat elke lente opnieuw al dit moois opnieuw tot leven komt.

Bloemen en planten voor de lentetuin

Na de grijze winterdagen zijn de eerste zonnestralen genoeg om vroegbloeiers te laten ontwaken. Stukje bij beetje openen klassieke lentebloemen als sneeuwklokjes, tulpen, krokussen en narcissen hun blaadjes. Maar er zijn ook voldoende prachtige voorjaarsbloemen en winterharde lentebloeiers die minder bekend zijn en waarmee u een unieke lentetuin kunt creëren. Zoals de kerstroos die supervroeg, bij zachte winters zelfs al vanaf november, tot maart in bloei staat. Ook de heerlijk geurende viburnum farreri laat zich met knoppen en bloemen van januari tot april al vroeg van haar mooiste kan zien. Net als de lenteroos die vanaf februari haar naam eer aandoet. En dit is nog maar het topje van de lijst prachtige voorjaarsbloeiers.

Bij het samenstellen van een tuinontwerp en een beplantingsplan voor de lentetuin kiezen we voor bekende, maar ook voor minder bekende beplanting. Want juist onder de minder bekende vroegbloeiers bevinden zich pareltjes die niet in elke tuin te vinden zijn.

Plan van aanpak voor een mooie tuin in de lente

De lente is één van de meest drukke seizoenen voor hoveniers en hoveniersbedrijven. Logisch, want zodra het tuinseizoen weer van start gaat begint het bij tuinliefhebbers te kriebelen. Ook is het aanbod bloemen en planten dat gepland kan worden na vorstperioden hoog. De lente is een uitgelezen moment om planten te poten, te verpoten of om planten te vervangen. Maar ook om een nieuw tuinplan op te stellen als er nieuwe tuinwensen zijn ontstaan. Bij tuinaanleg voor onderscheidende lentetuinen helpen wij u graag verder. 

Ga voor goed advies

Wij realiseren tuinen in Rotterdam en wijde omgeving, maar ook in onder andere: Wassenaar, Delft, Den Haag, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.

Met het juiste tuinontwerp en beplantingsplan kunt u vanaf februari al uitkijken naar de eerste bloemen in uw tuin. Wilt u meer informatie over de lente tuin? Neem dan contact met ons op.