De bestrating

Bestrating

De ruimte tussen huis en tuin

Bestrating neemt de ruimte in tussen de woning en de beplanting in tuin, en maakt zo een belangrijk en sfeerbepalend onderdeel uit van het tuinontwerp. Voor de oprit of toegang naar de woning, voor de looppaden in de tuin en met name bij het creëren van een terras is kiezen voor de juiste bestrating van onderscheidend belang. 

Tenslotte is het terras een van de meest geliefde plekken van de tuin. Barbecueën met vrienden, luieren, even een kopje koffie drinken of wat zonnebaden: het wordt allemaal leuker op een mooi aangelegd terras in een tuin met de juiste bestrating.

Bestrating met voordelen

De juiste bestrating moet er niet alleen stijlvol en representatief uitzien, maar dient bij voorkeur ook sterk en onderhoudsvriendelijk zijn. 

Aan de hand van uitgebreide informatie, al dan niet zichtbaar gemaakt middels een tuinontwerp, adviseert Michael u graag over de vele (verrassende) mogelijkheden van tuinbestrating.

Van natuursteen tot keramiek

Grind, kiezeltjes, natuursteen en klinkers in allerlei vormen en kleuren zijn goede bekende op het gebied van tuinbestrating. Daarnaast zijn er in de loop van de tijd veel verschillende alternatieven ontwikkeld en op de markt gekomen. 

Moderne steenplaten van beton of keramiek stralen een subtiele esthetiek uit. Tegelijkertijd zijn deze materialen onderhoudsvriendelijk en robuust. Ook als het om kleur gaat biedt bestrating volop keus in kleurnuances.

Bestrating volgens Groeneweg

Bij het ontwerpen van uw tuinbestrating wordt rekening gehouden met meerdere factoren. Te veel bestrating bijvoorbeeld kan een te steriele indruk maken, terwijl een verharding met grind in een stedelijke omgeving een plezierige landelijke uitstraling geeft.

Een combinatie van grote tegels, klinkers en grind geeft vooral bij een nieuwbouw woning een prettige sfeer. Werken met verschillende soorten bestrating verdeelt de tuin optisch in verschillende secties. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt is het effect speels, maar harmonisch.

Een goed begin...

Voor een goede bestrating zijn de voorbereidende werkzaamheden van het allergrootste belang. Om uzelf werk en tijd te besparen, is het inschakelen van een professionele hovenier die u alle werkzaamheden uit handen neemt een stressbesparend alternatief. 

Het team van Groeneweg Tuinaanleg, met Michael in de voorhoede, zorgt ervoor dat bestrating binnen de kortst mogelijke tijd kundig wordt uitgevoerd.

Wilt u meer informatieve over bestrating?