De tuin in de herfst

Kortere dagen

Met nieuwe kleuren in de tuin

Wanneer de dagen korter worden en de zomer plaats moet maken voor de herfst, komt door het verminderen van daglicht langzaam de voedselstroom naar de bladeren tot stilstand. Het afsterven van de bladeren gaat gepaard met de mooiste kleuren. Japanse esdoorns en eiken staan hierom zelfs bekend. Bij het opstellen van een beplantingsplan houden wij rekening met dit natuurverschijnsel, zodat bij het korter worden van de dagen, er nog wekenlang plezier te beleven valt in eigen tuin.

Het tuingevoel vasthouden

De herfsttuin heeft wat melancholieks. Met een beetje goede wil geniet u nog een laatste maal van een ’s zomerse barbecue op een door bloemen omzoomt terras, of geniet u van een ondergaande zon in een tuin waarin de bladeren al beginnen te verkleuren. 

Om het jaar rond te genieten van het tuingevoel geven we bij het samenstellen van een tuinontwerp het liefst alle highlights van de vier tuinseizoenen een plaatsje. 

Zodat u elke dag kunt genieten van alles wat het buitenleven op eigen terrein te bieden heeft. Natuurlijk altijd in goed overleg en afgestemd op uw persoonlijke tuinwensen.

Verstilde schoonheid

Voordat de tuin in winterslaap gaat en zich hult in verstilde schoonheid is er nog wat werk te verrichten. Rozen kunnen worden teruggesnoeid, bladeren verwijderd en uit de kluiten gewassen beplanting worden opgedeeld of verwijderd. Zomerbloeiers in de bloembakken kunnen plaatsmaken voor winterharde beplanting of herfstbloeiers. Ook wanneer u waterpartijen in de tuin heeft, verdienen deze extra aandacht voor de vorst invalt. En wie weet; de overzichtelijkheid en rust die de tuin in de herfst uitstraalt kan een bron van inspiratie zijn voor nieuwe tuinideeën voor weer een heel nieuw tuinseizoen.

Elk seizoen het beste uit én voor uw tuin

Groeneweg Tuinaanleg biedt naast het tuinontwerp en het samenstellen van een beplantingsplan natuurlijk ook tuinonderhoud aan. Vooral in de herfst, ter voorbereiding op de winter en het volgende tuinseizoen is het noodzaak uw tuin goed bij te houden. Bladeren verwijderen, vaste planten voorbereiden op de winter, snoeien, de vijver winterklaar maken, vorstgevoelige beplanting beschermen: de takenlijst voor tuinwerkzaamheden in de herfst is behoorlijk lang, maar niet bij elke tuinbezitter populair. Daarom zorgen wij er met tuinonderhoud in de herfst voor dat de bladeren die van de bomen gekomen zijn netjes worden opgeruimd en afgevoerd, en dragen we zorg voor al die overige hovenierswerkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden om de tuin winterklaar te maken.