Een tuin om in te wonen

Haal buiten

Naar binnen

Door de tuin te zien als onderdeel van uw woon- en leefruimte wordt buiten binnen, en binnen buiten. Met name bij mooi weer wordt de tuin zo een verlengstuk van de woonkamer, keuken, het atelier of wat u maar voor ogen heeft. Natuurlijk houdt Michael er bij het tuinontwerp rekening mee dat het meeste buitenleven zich ’s zomers op het terras afspeelt, maar er is natuurlijk meer.

Ook in de herfst of winter kan met een goed tuinontwerp ‘buiten’ bij ‘binnen’ betrokken worden. Bijvoorbeeld door een goed ontworpen lichtplan zodat u vanuit de woonkamer, keuken, slaap- of werkkamer kunt genieten van een uitgelicht schouwspel in de tuin. 

Door rekening te houden met het zicht dat u vanuit verschillende ruimten op de tuin heeft, kan het tuinontwerp zo worden vormgegeven dat er een tuin ontstaat die het jaar rond de woon- en leefruimte meerwaarde geeft.

Video afspelen

Extra leefruimte in de tuin creëren

Waar denkt u aan bij: ‘een tuin om in te wonen’? Denkt u aan een mooi terras met een buitenkeuken? Een tuin met ruimte voor de kinderen? Een tuin waar ook (huis)dieren vrij en blij van kunnen genieten? Een tuin die een eenheid vormt met uw woning, atelier of werkruimte? Een tuin met een veranda of ‘mancave’? Of mag het een luxe spa-tuin worden inclusief pool, natuurlijke zwemvijver of een sauna? Hoe u het ook voor u ziet, Groeneweg Tuinaanleg Rotterdam kan het realiseren.

Aandacht voor wonen en privacy

Ook, of misschien wel juist wanneer u uw tuin als een extra gedeelte van uw woonruimte beschouwt, is privacy een wens – en vaak zelfs een eis – die hoog op het lijstje van het gewenste tuinontwerp staat. 

Er zijn tal van mogelijkheden waarmee privacy in en rondom de tuin gecreëerd kan worden.

Privacy creëren

Elementen en beplanting kunnen ervoor zorgen dat er in de tuin verscholen hoekjes gecreëerd worden. Een prachtig groene haag rondom de tuin kan beschutting tegen zicht en wind bieden en is tevens een natuurlijke achtergrond voor andere beplanting. Voor een mooie volle haag dient u wel wat geduld te hebben. 

Wilt u direct resultaat en privacy in de tuin, dan zijn er voldoende alternatieven. Kant-en-klare hagen die al opgekweekt zijn, hout of een ander natuurlijk materiaal als tuinafscheiding; het is allemaal mogelijk.

Wilt u mee weten hoe wij van uw tuin ‘een tuin om in te wonen’ kunnen maken?