Tuinarchitect

Tuinarchitect voor Rotterdam, en Zuid-Holland

 “Een goede tuinarchitect herken je aan zijn klanten. Wanneer deze keer op keer met een glimlach naar de tuin kijken, vraag dan wie de tuin heeft aangelegd!”

Groeneweg Tuinaanleg is een allround hoveniersbedrijf. Michael, eigenaar en tuinarchitect, en zijn team zorgen in en rondom Rotterdam voor harmonische tuinen in tal van stijlen. Met bijna 40 jaar tuingeschiedenis én altijd een blik gericht op de trends en tuin-ontwikkelingen zijn we een ervaren hoveniersbedrijf met een moderne kijk op tuinarchitectuur.

Groeneweg tuinarchitect voor alle type tuinen

Bij Groeneweg Tuinaanleg houden we van alle type tuinen. Het is een hardnekkig misverstand dat de hulp inschakelen van een tuinarchitect alleen interessant is voor grotere tuinen. Zowel grote als kleine tuinen, maar ook daktuinen worden mooier met de hulp van een tuinarchitect.

Een tuinarchitect is een vorm van dienstverlening waar tuinen mooier en tuinbezitters blijer van worden. Met hulp van een tuinarchitect haal je namelijk het beste uit de tuin. Zowel op het gebied van vormgeving en vindingrijkheid, de samenstelling van de beplanting en toepassingsmogelijkheden van de tuin. Groeneweg Tuinaanleg is een tuinarchitect voor:

 • Nieuwbouwtuinen
 • Zakelijke tuinen
 • Gezinstuinen
 • Weelderige bloementuinen
 • Strak vormgegeven tuinen
 • Tuinen met niveauverschil
 • Watertuinen
 • Onderhoudsvriendelijke tuinen
 • Wellness-tuinen
 • Meegroei-tuinen
 • enz.

Wat kunnen wij als tuinarchitect voor u en uw tuin betekenen?

Een tuinarchitect houdt zich bezig met het ontwerpen van tuinen. Het is de taak van een tuinarchitect om tuinwensen op harmonieuze samen te brengen met de mogelijkheden die grootte van de tuin, de bodem en de ligging van de tuin bieden. Daar hoort bij dat een tuinarchitect een goed gevoel heeft voor ruimte en vormgeving. Maar ook dat deze beschikt over zeer veel planten-, bodem- en materiaalkennis en op de hoogte is van tuintrends.

Over de architect

Michael is een tuinarchitect met veel oog voor detail. Zijn liefde voor het vak merkt u niet alleen aan de tuinontwerpen, maar ook hoe deze tot stand komen. Elk tuinontwerp wordt zorgvuldig met de hand getekend. Hij luistert goed naar uw wensen, maar zal u zeker voorzien van advies en verrassende mogelijkheden op het gebied van:

 • Vormgeving
 • Verlichting
 • Bestrating
 • Beplanting
 • Houtwerk in de tuin
 • (Natuur)vijvers en zwembaden

Over Groeneweg Tuinaanleg

Groeneweg Tuinaanleg is een van oorsprong Rotterdams bedrijf, door John Groeneweg opgericht in 1975. Wij zijn een hoveniersbedrijf en tuinarchitect voor Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland, maar ook verder. Wij hebben ook tuinen ontworpen en aangelegd in Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat. Omdat de natuur zich niet laat begrenzen, wordt dit bij Groeneweg Tuinaanleg ook niet gedaan. Zo zijn we er voor het ontwerpen van grote en kleine tuinen, voor stadstuinen, nieuwbouwtuinen en bedrijfstuinen.

Wat is er mogelijk?

Heeft u een tuinidee of wel een tuin, maar geen idee wat er allemaal mogelijk is en bent u op zoek naar een tuinarchitect in Rotterdam of wijde omgeving, onder andere: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland of Brasschaat? Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Omdat we overdag vaak en graag met onze handen in de tuin bezig zijn, en niet altijd direct aan de telefoon kunnen komen, gaat dit het best via het contactformulier op deze site.

Veelgestelde vragen over Tuinarchitect

Wat doet een tuinarchitect?

Een tuinarchitect houdt zich bezig met het ontwerpen van tuinen. Er wordt gekeken naar het geheel om de tuin zijn meest optimale indeling te geven, afgestemd op de wensen van de klant en de mogelijkheden die de tuin biedt. Een bestratingsplan, verlichtingsplan en beplantingsplan maken onderdeel uit van het tuinontwerp.

Wat is het verschil tussen een tuinarchitect en een landschapsarchitect?

Een tuinarchitect houdt zich bezig met de vormgeving van tuinen. Een landschapsarchitect houdt zich bezig met het ontwerpen van openbare terreinen en buitenruimten zoals parken, recreatiegebieden, parkeerterreinen en woonwijken.

Wat is het verschil tussen een tuinarchitect en een tuinman?

Een tuinarchitect houdt zich bezig met ontwerpen, planning en vormgeving. Een tuinman neemt het uitvoerende deel voor zijn rekening. Bij Groeneweg gaat het samen. Michael is als tuinarchitect verantwoordelijk voor het ontwerpen van tuinen, maar voert de ontwerpen, samen met zijn team ook zelf uit.

Welk type tuinen kan een tuinarchitect ontwerpen?

Eigenaar Michael is binnen Groeneweg Tuinaanleg als tuinarchitect verantwoordelijk voor alle tuinontwerpen die we realiseren. We hebben een voorliefde voor groene tuinen in alle soorten en maten en in heel veel stijlen. Je kunt Michael als tuinarchitect inzetten voor alle type tuinen.

Wat kost een tuinarchitect?

Wat je voor een tuinarchitect betaalt is online niet goed te benoemen. Omdat een tuinarchitect zich bezighoudt met ontwerpen en planning, geldt er niet zoiets als een m2 bij het inschakelen van een tuinarchitect. De grootte van de tuin, maar ook de eenvoud, complexiteit of gedetailleerdheid van het ontwerp spelen een rol. Daarom is onze offerte altijd maatwerk.

Hoe gaat een tuinarchitect te werk?

Hoe een tuinarchitect te werk gaat is helemaal afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Het is mogelijk om het gehele ontwerp aan ons over te laten, maar meestal wordt er gekozen voor een samenwerking tussen de tuinarchitect en de opdrachtgever. In dat geval staan de tuinwensen van de klant centraal. Michael, eigenaar van Groenweg Tuinaanleg en tuinarchitect, ontwikkeld op basis van wensen, de grootte van de tuin, de ligging, de lichtinval en de architectuur van de woning of omgeving aan de slag om een passend tuinontwerp te maken. Bestrating, beplanting en verlichting maken onderdeel uit van het ontwerp. Het tuinontwerp wordt gepresenteerd door middel van prachtige, handgemaakte tekeningen, maar het is ook mogelijk om het ontwerp in 3D te bekijken.