Wellness spa in de tuin

Spa in de tuin voor nog meer tuinplezier

Feel good at home, een spa in de tuin voor tuinplezier plus!

Een wellness spa in de tuin zorgt niet alleen voor verkoeling, maar met de juiste beplanting zorgt het ook voor een vakantiegevoel in het dagelijks leven. Wenst u zich een weelderige, dromerige tuin, een rotstuin of juist een modern vormgegeven tuin om even de boel de boel te laten en gedachten de vrije loop te laten? Een spa in de tuin is een extra gelegenheid om elke dag voor een bijzonder rustmoment te kiezen.  

Wij ontwerpen en creëren we wellness-spa tuinen op maat. Dit betekent dat u niet gebonden bent standaard tuinontwerpen, maar helemaal zelf, samen met ons, uw eigen wellness spa ontwerpt. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het ontwerp tot in de puntjes wordt uitgevoerd.

Ontwerp-ideeën voor een spa in de tuin

Wellness en zwembaden zijn het oh-en-ah van de wellness-spa tuin. En daarin is veel keus. Een bubbelbad met jets, een jacuzzi met mooie verlichting, een houtgestookte hottub of een strak vormgeven pool om baantjes in te trekken of een zwembad met waterval? Bij Groeneweg Tuinaanleg realiseren we wellness-droomtuinen naar (uw) eigen ontwerp.

Spa in de tuin in de vorm van een zwemvijver

Een natuurlijke zwemvijver is de meest natuurlijke vorm van een spa in de tuin. Met de juiste aanleg en het juiste vijveronderhoud ontstaat een heldere vijver waarin u ’s zomers tussen de bloemen en door het water aangetrokken dieren kunt zwemmen. Een zwemvijver is uit te bouwen met een waterval en vlonders, bruggetjes of een mooi terras. Ze maken het spa gevoel compleet.

Een luxe spa in de tuin met pool, jacuzzi en sauna

Kiest u liever voor een luxe spa in de tuin? Van zwembad tot uw eigen complete wellness-spa die bestaat uit een pool, jacuzzi, sauna en buitendouche, alles is mogelijk. Voor het terras dat uw spa-tuin compleet maakt kunt u kiezen uit tal van materialen als hout, natuursteen, beton of keramische tegels. Slipvastheid en een comfortabel gevoel bij het lopen op blote voeten zijn belangrijk en daar houden we bij het kiezen van de bestrating uiteraard rekening mee. Ook een verlichtingsplan wordt in het ontwerp meegenomen.

Allround hovenier nodig?

En natuurlijk besteden we als allround hovenier bij de aanleg van een spa in de tuin heel veel aandacht aan het beplantingsplan. Zo creëren we wellness-spa tuinen met een heel eigen karakter.

Groeneweg Tuinaanleg is een echt Rotterdams bedrijf opgericht door John Groeneweg in 1975. Wij zijn een hoveniersbedrijf voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland, maar u vindt Groeneweg wellness-spa-tuinen ook terug in onder andere: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.

Veelgestelde vragen over Wellness spa in de tuin

Wat is een SPA?

Officieel is SPA een afkorting voor: Sanus Per Aquam/Sanitas Per Aqua. Wat zoveel wil zeggen al: gezond door water. Het is dus eigenlijk een naam die gebruikt wordt voor een kuuroord waar je waterbaden kunt nemen. Inmiddels wordt ‘spa’ ook gebruikt als een ander voord voor bubbelbad of jacuzzi.

Wat is een wellness-spa tuin?

Een wellness-spa tuin is een tuin die is ingericht met minimaal een bubbelbad. Maar u kunt het zo luxe maken als u wilt en naast een spa, bubbelbad of jaccuzi het ‘thuis op vakantie gevoel’ uitbreiden met een sauna, buitendouche, zwembad, heerlijke loungeplekken of een luxe terras met buitenkeuken.

Is een spa hetzelfde als een jacuzzi?

Een spa is officieel de benaming voor een kuuroord. Maar veel mensen gebruiken de naam ook wanneer een bubbelbad bedoeld wordt. Jacuzzi is officieel een merknaam, maar wordt inmiddels ook als naam gebruikt voor bubbelbad. Zo bekeken wordt met een spa en een jacuzzi vaak hetzelfde bedoeld. Namelijk een bubbelbad.

Een spa in de tuin plaatsen, waar moet ik rekening me houden?

Een spa/bubbelbad is eenvoudiger plaatsbaar dan een zwembad omdat een spa kleiner is. Een spa kunt u in principe overal in de tuin plaatsen. Het is belangrijk dat de ondergrond soliede en stabiel is. Ook dient u er rekening mee te houden dat een spa stroomtoevoer en watertoevoer en een waterafvoer nodig heeft.

Is er voor een spa in de tuin een vergunning nodig?

Nee, een spa /bubbelbad mag u zonder vergunning in de tuin plaatsen. Wanneer u voor de spa ook een overkapping of gebouw wilt plaatsen, kan een vergunning wel nodig zijn.