Hovenveniersbedrijf

Groenweg Tuinaanleg, hoveniersbedrijf voor Zuid-Holland

Feel good at home: thuiskomen en je thuisvoelen in je eigen tuin

Groenweg Hoveniers is een kleinschalig hoveniersbedrijf die tuinen in Rotterdam en omgeving tot hun recht laten komen. Onder leiding van Michael Rietdijk zet een team van 6 hoveniers zich met veel zorg en aandacht in om het mooiste uit tuinen te halen.

Groeneweg Hoveniers is er voor alle soorten en type tuinen. We zijn thuis in van stadstuinen, villa-tuinen, roof-toptuinen, parktuinen, bedrijfstuinen, gezinstuinen en wellness-tuinen.

Onze hoveniersdiensten:

  • Tuinontwerp en tuinaanleg
  • Tuinverlichting, bestrating, houtbouw
  • Tuinonderhoud

Tuinontwerp en tuinaanleg

Hoe ga ik mijn tuin inrichten? Het antwoord op die vraag is een spannende zoektocht? Wat is voor ons meest ideale tuinontwerp? Wie help me aan creatieve ideeën en welk hoveniersbedrijf haalt het beste uit onze tuin naar voren?

Wij zijn een hoveniersbedrijf dat tuinen ontwerpt voor alle mogelijke tuinen voor alle mogelijke tuinliefhebbers. Van kleine stadstuin, tot gezinstuin in een nieuwbouwwijk, en van zakelijke tuin tot wellness-tuin, we hebben veel ideeën en bovenal de kennis om van tuinen droomtuinen te maken. Bekijk de foto’s op deze website voor een impressie.

Bestrating en houtbouw

Bestrating en houtbouw maken een wezenlijk onderdeel uit van een tuinplan. Tuinbestrating is allang niet meer ‘grijs’. Er is een keur aan bestratingsmogelijkheden van klinkers tot natuursteen en van keramische en zelfs soft-touch tuinbestrating tot grind.

Ook houtbouw is niet weg te denken uit de tuin. Vlonders, houten staptegels, pergola’s, houten borderranden, en natuurlijk de houten tuinafscheiding geven de tuin natuurlijke uitstraling. Als allround hoveniersbedrijf voeren we alle tuinwerkzaamheden van ontwerp tot oplevering zelf uit, dus hoe u het ook wenst, de mogelijkheden eindeloos.

Tuinverlichting

Wilt u na zonsondergang nog kunnen genieten van uitzicht op de tuin? Met de juiste tuinverlichting zet u uw tuin ook in het donker in de spotlights. Tuinverlichting geeft sfeer aan het terras en kan looppaden subtiel verlichten. Ook kan met een goed opgesteld belichtingsplan voor in de beplanting mooi uitgelicht worden, en ook lichtgevende objecten zijn prachtige toevoegingen. Tuinverlichting biedt sfeer, maar natuurlijk ook een stukje veiligheid. Late thuiskomers hebben daarmee goed zicht in het donker, terwijl tuinverlichting voor ongenode gasten juist minder aantrekkelijk is. 

Van sfeer tot veiligheid, wanneer wij uw tuin en tuinverlichting ontwerpen benutten we alle mogelijkheden die tuinverlichting te bieden heeft.

Tuinonderhoud

De tuin is een natuurlijk leefgebied waar bloemen, planten, insecten en bodemdieren in goede balans samenleven. Door onprofessionele zorg kan dit snel veranderen. Het gevolg is meestal dat planten en dieren die u liever niet in de tuin ziet, de overhand nemen. Tuinonderhoud met aandacht voor planten, bodemgezondheid en waterkwaliteit mocht er een vijver in de tuin aanwezig zijn, zorgt ervoor dat de tuin een mooie plaats is, waar vooral van te genieten valt. Zoekt u een hoveniersbedrijf dat balans in de tuin brengt en deze balans bewaakt? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Een tuin als thuis

Wilt u tuin om zich in thuis te voelen? Wij halen het beste uit alle soorten tuinen! Groeneweg Tuinaanleg is een echt Rotterdams bedrijf opgericht door John Groeneweg in 1975. 

Wij zijn een hoveniersbedrijf voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland. Ook werken we als hoveniersbedrijf in onder andere: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.

Veelgestelde vragen over Hovenveniersbedrijf

Is een hoveniersbedrijf hetzelfde als een tuinman?

Een tuinman zorgt er vooral voor dat een tuin mooi onderhouden wordt. U schakelt bijvoorbeeld een tuinman in voor snoeiwerk, gazon onderhoud of het onderhouden van bloemperken. Een hoveniersbedrijf biedt meer gespecialiseerde diensten aan. U kunt bij ons hoveniersbedrijf ook terecht voor tuinontwerp, voor complete tuinaanleg en voor het aanleggen van vijvers. Daarnaast hebben wij als hoveniersbedrijf een groot eigen terrein vol beplanting en bomen die we gebruiken om de tuinen van onze klanten mee te beplanten.

Welke diensten biedt een hoveniersbedrijf aan?

Groeneweg Tuinaanleg biedt een breed aantal hoveniersdiensten aan. We zijn gespecialiseerd in tuinontwerpen, tuinaanleg en tuinonderhoud. Alles wat nodig is voor mooie tuinen wordt door ons eigen team uitgevoerd, zoals: grondwerk voor de aanleg van nieuwe tuinen, complete tuinaanleg en tuinrenovatie, bestrating, aanleg van zwembaden en (zwem)vijvers en het plaatsen en bouwen van houtwerk in de tuin zoals tuinafscheidingen, overkappingen en houten terrassen. Natuurlijk behoren ook beplanting en tuinonderhoud tot de diensten van ons hoveniersbedrijf.

Waaraan herken je een goed hoveniersbedrijf?

Een goed hoveniersbedrijf werkt transparant en kan u voldoende referenties overleggen. Een goed hoveniersbedrijf zal rekening houden met uw tuinwensen, maar u ook willen voorzien van aanvullende ideeën en tips. De kwaliteit van zowel het werk als de beplanting is van goede kwaliteit, wat u kunt achterhalen aan de hand van referenties of een uitgebreide portfolio. Een goed hoveniersbedrijf moet u het gevoel geven dat u welkom bent en dat het bedrijf graag voor u klaarstaat. Vanaf het eerste contact dient het contact prettig te zijn. En niet onbelangrijk: een goed hoveniersbedrijf hanteert eerlijke prijzen en biedt u garanties.