Hoveniers

Groenweg Tuinaanleg, hoveniers in Zuid-Holland

Groenweg Tuinaanleg, hoveniers in Zuid-Holland

Feel good at home: thuiskomen, je thuisvoelen!

Ons 6-koppige team hoveniers zorgt voor tuinen die perfect tot hun recht komen. Michael, sinds 2020 trotse eigenaar en al meer dan 30 jaar een van de hoveniers binnen Groeneweg Tuinaanleg, zet zich persoonlijk in om uit tuinen het beste te halen. 

Wij zijn hoveniers voor Rotterdam en omgeving met liefde voor het vak. En dat ziet u niet alleen terug aan uw tuin, maar ook van offerteaanvraag tot oplevering, aan onze persoonlijke manier van werken. Met veel zorg en aandacht worden precies de tuinen ontworpen, aangelegd en onderhouden zoals onze opdrachtgevers voor ogen hebben. 

Dit is al tientallen jaren hoe Groenweg Tuinaanleg werkt. Ons werkgebied beslaat Zuid-Holland, maar onder andere ook: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.

Groeneweg Hoveniers is er voor alle soorten tuinen. We zijn thuis in stadstuinen, villa-tuinen, roof-toptuinen, parktuinen, bedrijfstuinen, gezinstuinen en wellness-tuinen.

Onze hoveniersdiensten:

  • Tuinontwerp en tuinaanleg
  • Tuinonderhoud
  • Snoeiwerk en vormsnoeien
  • Maaien en gazononderhoud

Tuinontwerp en tuinaanleg

Als hoveniers creëren we balans. Want de perfecte tuin is een tuin die past bij de eigenaar, de gebruiksdoelen en de natuurlijke omgeving van de tuin. Creativiteit en verrassende toepassingsmogelijkheden nemen een grote plaats in binnen onze ontwerpen. De tuinontwerpen die Michael Rietdijk maakt zijn verrassend en compleet van beplanting tot bestrating en van tuinelementen tot lichtplan. Na het aanleggen van de tuin nemen we desgewenst het complete tuinonderhoud over zodat uw tuin er het jaar rond prachtig uitziet.

Tuinonderhoud

Zoals een tuin bij u moet passen voor het ultieme thuis- en tuin gevoel, moet de beplanting zich thuisvoelen in zijn omgeving. Bodemgezondheid, het juiste licht en de juiste verzorging zijn voor alle bloemen, planten en bomen van levensbelang. Onze hoveniers zorgen van gazononderhoud tot de juiste verzorging van exotische beplantingen, en van bloembak tot vijveronderhoud voor mooie, gezonde tuinen.

Snoeiwerk en vormsnoeien

Het hoeft niet elke week, maar als het gedaan moet worden, moet het goed gedaan worden: het snoeien van beplanting en bomen. Snoeien en boomonderhoud zijn werkzaamheden die het meest worden overgelaten aan hoveniers. Een goede keus, want de juiste snoeitijd en snoeitechniek vraagt enige aandacht. Of u nu een grote of kleine tuin heeft, onze hoveniers nemen snoeiwerk en boomonderhoud graag van uw over.

Een uitzondering op periodiek snoeiwerk is vormsnoeien. Bij vormsnoeien zorgen we ervoor dat planten het hele jaar mooi in vorm blijven. Meestal gaat het daarbij om groenblijvers zoals buxus, taxus, hulst en de Japanse hulst. Vormsnoeien moet regelmatig gebeuren, want voor u het weet is de mooie strakke vorm door groei van de plant weer verdwenen.

Maaien en gazononderhoud

De moderne, strak vormgegeven tuin met bestrating, kiezels en houtwerk als vlonders wint sterk aan terrein. Maar ook een mooi gazon blijft nog altijd een lust voor het oog. Gazononderhoud vraagt natuurlijk wel de nodige aandacht. Gazons vragen om bemesting, bewatering en een regelmatig onderhoud in de vorm van maaien. Onze hoveniers zorgen naast tuinaanleg en onderhoud van bloemen en beplanting uiteraard ook voor mooie gazons.

Wilt u een tuin om zich in thuis te voelen? Wij halen het beste uit alle soorten tuinen! Groeneweg Tuinaanleg is gevestigd in Vlaardingen. Wij zijn hoveniers voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in Vlaardingen, Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland.

Veelgestelde vragen over Hoveniers

Wat precies doet een hovenier?

Een hovenier verzorgt tuinonderhoud. Dit houdt o.a. in het bemesten, snoeien en aanplanten van beplanting en gazononderhoud. Dit kan wekelijks, maandelijks of periodiek. Veel mensen kiezer ervoor om in het voor- en najaar de tuin een grote onderhoudsbeurt te geven. Bij Groeneweg Tuinaanleg werken we met allround hoveniers die naast tuinonderhoud ook tuinaanleg verzorgen. Alle tuinwerken van bestrating tot beplanting en van verlichting tot houtwerk wordt door ons eigen team uitgevoerd.

Wat is het verschil tussen een hovenier en een tuinman?

Vaak wordt gedacht dat hovenier een ander woord is voor tuinman. Maar er is verschil. Een tuinman is vooral een specialist in het netjes maken van de tuin en verzorgt het onderhoud van beplanting, gazons en eventueel bomen. Een hovenier kunt u ook inschakelen voor tuinaanleg en voor meerwerk als houtwerk in de tuin, bestrating en het planten van bomen.

Waaraan heken je een goede hovenier?

Of een hovenier u een zeer breed dienstenpakket aanbiedt, of gespecialiseerd is, zegt niet alles over de kwaliteit die geleverd wordt. Het is bij het maken van de juiste keus dat de hovenier aansluit bij uw verwachtingen. Een goede hovenier is betrouwbaar en kan u uitgebreid informeren over het dienstenpakket, hanteert faire prijzen en houdt zich aan de erecode dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Om dit uit te dragen is een goede hovenier aangesloten bij een branchevereniging en /of kan u voldoende referenteis geven, zodat u een goed beeld krijgt over het type tuinen en de werkzaamheden die de hovenier kan realiseren.

In welke regio zijn jullie werkzaam?

De meest van onze opdrachtgevers bevinden zich in de regio Rotterdam en Zuid-Holland en onder andere in: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat. Bent u geïnteresseerd in een tuin Groenweg-stijl in een andere regio, vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat maakt de Groeneweg Hovenier anders?

Kennis, ervaring en een grote, gemeende betrokkenheid bij de werkzaamheden die we uitvoeren maakt de Groeneweg Hovenier anders. We zijn een relatief klein hoveniersbedrijf dat bestaat uit eigenaar Michael en zes hoveniers. Michael is al meer dan 30 jaar werkzaam bij Groenweg Tuinaanleg en zet sinds 2020, als trotse eigenaar, de mooie handtekening van grondlegger John Groenweg waaraan de Groenweg-stijl te herkennen is, voort. Wilt u een tuin om zich in thuis te voelen? Wij halen het beste uit alle soorten tuinen! Groeneweg Tuinaanleg is een echt Rotterdams bedrijf opgericht door John Groeneweg in 1975. Wij zijn hoveniers voor tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland en werken daarnaast in onder andere: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat.