Tuinaanleg

Groeneweg tuinaanleg

Thuiskomen en je thuisvoelen in de tuin

Bij Groeneweg vinden we dat tuinaanleg over het vergroten van levenskwaliteit gaat. Want een tuin die past bij de bewoners en hun levensstijl, biedt ruimte om thuis écht thuis te zijn. Voor de een betekent dit relaxen in een wellness-tuin, voor de ander kunnen genieten van een mooie aangelegd gazon, en voor weer een ander is een kleine stadstuin het ultieme toevluchtsoord om tussen het groen de boel de boel te laten.

Al tientallen jaren realiseren wij tuinen waar mensen blij van worden. Ongeacht de grootte van de tuin en ongeacht de stijl die bij u past… Groeneweg Tuinaanleg is tuinaanleg om je in thuis te voelen.

 • Tuinaanleg
 • Terras en bestrating
 • Omheiningen en houtwerk
 • Gazon en beplanting
 • Verlicht in de tuin
 • Vijvers en zwemvijvers
 • Wellness, spa, jacuzzi, sauna, zwembaden

Wij creëren de juiste tuinsfeer

Geniet van een nieuwe tuin: Groeneweg Tuinaanleg realiseert met creatieve ideeën een geheel nieuwe tuinsfeer. Wij leggen compleet nieuwe tuinen aan, maar verzorgen ook tuinrenovatie. Of het nu gaat om een klassiek groene tuin met bloemborders, bomen en sierplanten, een wellness-tuin compleet met sauna en jacuzzi, een strak vormgegeven tuin of een kindvriendelijke tuin met ruimte om te spelen, Michael Rietdijk en zijn team zorgen op professionele wijze dat de gewenste tuinsfeer wordt gerealiseerd. 

Tuinaanleg start met een professionele tuinplanning

Samen met u plannen we de inrichting van uw nieuwe tuin. Heeft u nog niet zo helder voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Bouw dan op onze decennialange ervaring in tuinaanleg. Michael Rietdijk stelt u met veel plezier een aantal (handgetekende) tuinontwerpen voor. Zo krijgt u een goed beeld over de vaak verrassende mogelijkheden die de nieuwe tuin voor u in petto heeft.

Een harmonieus totaalbeeld is het geheim van een prachtige tuin. Samen met u gaan we op zoek naar de beste invulling. Als de basis staat adviseren wij u vervolgens uitgebreid over een passende keus voor de beplanting en bestrating. Ook kunnen we houtbouw, sierornamenten en een lichtplan in de tuinaanleg meenemen.

Tuinaanleg door Groeneweg? Dat is kiezen voor een tuin die u keer op keer en elke m2 opnieuw aangenaam verrast. Vraag vandaag nog uw offerte aan.

Onze kleine sfeerbeeldjes in tuinaanleg:

 • Terrassen: Een tuin met een terras waar u even alleen of samen met familie of vrienden kunt ontspannen? Of het nu gaat om een ​​terras van betonplaten, tuintegels of natuurstenen platen, vlonders of houtbouw, wij ontwerpen het gezellige middelpunt van uw tuin in bieden keus uit verschillende variaties.
 • Niveauverschillen: niveauverschillen in de tuin geven de tuin diepgang en speelsheid.

Onze kleine sfeerbeeldjes in tuinaanleg:

 • Beschutting en houtwerk: of het nu gaat om een tuinomheining, het creëren van sfeerhoekjes of een tuinoverkapping, wanneer het bij uw droomtuin hoort, wordt het door ons gemaakt!
 • Beplanting: dit is het moois waar ons hoveniershart sneller van gaat kloppen! We beschikken over een groot eigen terrein vol bloemen, planen en bomen. Voor uw tuinaanleg stellen we een prachtig beplantingsplan op, afgestemd op kleurwensen, snelheid van groei, standplaats, de bodem en het onderhoud die de beplanting vraagt.

Tuinen

 • Wellness-tuinen: tuinaanleg voor het ultieme genieten in eigen tuin is een tuin met spa, jacuzzi, sauna of pool. Groeneweg Tuinaanleg is ook het ervaren hoveniersbedrijf dat de aanleg van een wellness-tuin kan verzorgen.

Meer weten over Groenweg Tuinaanleg?

Wij zijn gevestigd in Vlaardingen en zorgen van daaruit voor mooie tuinen in Vlaardingen, Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland. Ben u geïnteresseerd in onze aanpak? Dan komen we graag met u in contact. U kunt vrijblijvend informatie aanvragen via de contactpagina op deze website.

Veelgestelde vragen over Tuinaanleg

Wat houdt tuinaanleg in?

Tuinaanleg gaat over alle werkzaamheden die bij de realisatie van een tuin komen kijken. Vaak betekent dat we letterlijk vanaf de bodem beginnen zoals bij een nieuwbouwtuin. Bij tuinrenovatie kan het verwijderen van beplanting en bestrating bij het project horen. Tuinaanleg gaat doorgaans van ‘grof naar fijn’. Nadat het grondwerk is uitgevoerd kan worden gestart met het eventueel leggen van kabels voor de tuinverlichting. Gaat het om een tuinontwerp met zwembad zoals in een wellness-tuin, dan worden ook hier eerst alle voorbereidende werkzaamheden voor getroffen. Daarna is het eventuele houtwerk als schuttingen, pergola’s en dergelijke aan de beurt. Wanneer ook deze bouw staat is de bestrating aan de beurt. Als allerlaatste wordt de beplanting aangebracht.

Kan ik ook kiezen voor een gedeeltelijke tuinaanleg?

Bij Groeneweg Tuinaanleg kunt u ook kiezen voor gedeeltelijke tuinaanleg. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor de aanleg alleen de voor- of achtertuin. Of wanneer u over een groenstrook naast het huis beschikt en deze meer bij de tuin wilt gaan betrekken.

Welke type tuinaanleg verzorgt Groeneweg Tuinaanleg?

Wij verzorgen alle type tuinaanleg. Zowel tuinaanleg van particulieren als bedrijven. We zijn gespecialiseerd in de tuinaanleg van moderne, strakke tuinen, groene tuinen, wellness-tuinen en watertuinen. Het tuinontwerp wordt gepresenteerd door middel van prachtige, handgemaakte tekeningen, maar het is ook mogelijk om het ontwerp in 3D te bekijken.

Wat is de beste tijd voor tuinaanleg?

Tuinaanleg kan het hele jaar door. Uitgezonder zijn vorstdagen, wanneer de grond te hard is.