De kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin zegt het al. Het is de ideale tuin voor uw gezin. Hierbij is rekening gehouden met vooral de kinderen en hun veiligheid. Wat is de basis voor een goede kindvriendelijke tuin? Ruim van opzet, goed betreedbaar, een klein beetje water om mee te spelen, stevige beplanting en gras om op te ravotten.

U kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan, afhankelijk van de ruimte die u heeft in de tuin door bijvoorbeeld een zandbak of klimrek aan te leggen. En als u het helemaal goed verzorgt wilt hebben en er zeker van kunnen zijn dat de kinderen altijd buiten kunnen spelen, kunt u een afdakje plaatsen boven de zandbak.

Indien u geen strak gazon in uw tuin wenst is een goed alternatief een klein weilandje met veldbloemen, hoog gras, etc. ook hier kunt u nog een stapje verder gaan. Met een omheininkje eromheen krijgt u uw eigen kinderboerderij met bijvoorbeeld kippen, konijnen of schildpadden.

Als laatste, als decoratie en tevens vermaak voor de kinderen kunt u een groot schoolkrijtbord plaatsen voor spelletjes en de artistieke ontwikkeling van de kleintjes.

Als uw Hovenier Rotterdam e.o. is Michael Rietdijk natuurlijk zeer gespecialiseerd in planten. Niet elke plant is namelijk geschikt voor uw kindvriendelijke tuin. Wij kunnen voor u het juiste beplantingsplan naar uw wensen maken.

Wilt u meer informatieve over de kindertuin? Neem dan contact met ons op