Wellness in de tuin

Wellness in de tuin, tuinen waar je voor thuiskomt

Het groene buitenleven combineren met de luxe van een spa

Wellness in de tuin betekend letterlijk dat de tuin een plaats wordt om te genieten. De wellness-tuin is een tuin waarin het groene buitenleven wordt gecombineerd met de luxe van een spa. 

Het ontwerpen en aanleggen van tuinen met plaats voor wellness in de tuin is een van onze specialisaties.  Wij realiseren:

  • Wellness in de tuin voor het spa-gevoel thuis
  • Kleine en grote wellness tuinen
  • Groene wellness tuinen

Alles voor wellness in de tuin

Uw tuin hoeft niet groot te zijn voor het wellness-gevoel in de tuin. Alles draait om het ervaren van een gevoel van welbevinden. Dit wordt bereikt met mooie tuinen die in balans zijn en waar u elk hoekje dat u ziet u tevreden stemt. Voor veel mensen maakt water in de vorm van een pool of bubbelbad dit wellness-gevoel compleet. Groot hoeft u tuin daarvoor niet te zijn. Zo kan een dompelbad kan al voldoende zijn om uw tuin het gewenste wellness gevoel geven.

Maar natuurlijk kunt u ook groots uitpakken. Zoekt u een hoveniersbedrijf dat voor u een wellness-tuin aanlegt inclusief een pool met waterval, een sauna, jacuzzi, buitendouche en een terras met buitenkeuken? Het kan allemaal. Of u nu veel m2 tuin tot u beschikking heeft of minder, we ontwerpen en maken precies de wellness-tuin die bij u past.  

Wellness in de tuin om écht te ontspannen

Een zwembad of natuurlijke zwemvijver in de tuin is een geweldige plek om te ontspannen. Maar een zwembad alleen maakt nog niet dat u wellness in de tuin ervaart. Echte wellness in de tuin gaat over het ultieme ontspannen: het je thuis voelen in je eigen tuin in een mooie, rustgevende omgeving. Wellness in de tuin Groeneweg-stijl, betekent dat we voor u op zoek gaan naar uw meest ultieme ontspan-tuin. Met daarin plaats voor een zwembad, hottub of jacuzzi, maar waarin u ook de harmonie kunt ervaren die wordt toegevoegd door de juiste beplanting en de juiste verlichting. Kortom, wellness in de tuin die op elke gebied harmonieert.

Hoe gaan we te werk?

Wellness in de tuin start met vastleggen wat ‘wellness’ voor u betekent. Aan de hand van uw wensen, eigenwijs aangevuld met ideeën van Groeneweg Tuinaanleg eigenaar en tuinarchitect Michael Rietdijk, krijgt het ontwerp vorm. Michael zet deze ideeën om in een handgemaakte schetsen die hij met u bespreekt. Wanneer de indeling staat wordt het plan aangevuld met een beplantingsplan en lichtplan. Na goedkeuring van de offerte wordt een tijdsplan samengesteld. Alles wat met het realiseren van wellness in de tuin te maken heeft wordt door ons van A tot Z geregeld. U heeft met ons het juiste hoveniersbedrijf in huis om uw ideale wellness-tuin te realiseren.

Over ons

Wij zijn een allround hoveniersbedrijf uit Rotterdam opgericht door John Groeneweg in 1975. Ons werkgebied bestaat uit Rotterdam en overige plaatsen in Zuid-Holland, maar u vindt ook Groeneweg wellness-tuinen in onder andere: Wassenaar, Den Haag, Delft, Utrecht, Zeist, Zeeland en Brasschaat. We verzorgen tuinaanleg, tuinonderhoud en ontwerpen en realiseren wellness-tuinen voor zowel particulieren als bedrijven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wilt u meer weten waarom wellness in de tuin ‘Groenweg style’ échte wellness tuinen zijn en hoe wij ook voor u voor dit stukje onderscheiden vermogen in de tuin kunnen zorgen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over Wellness in de tuin

Wat precies zijn wellness-tuinen?

Een wellness-tuin is een tuin die optimaal is ingericht om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen. Stikt genomen is dit een tuin die het u gemakkelijk maakt om in te ontspannen. Dit kan zijn omdat de tuin beschikt over veel groen en verscholen hoekje, bijvoorbeeld. Of een tuin waarin u aan de rand van een waterpartij heerlijk van de zon kunt genieten. De meeste mensen bedoelen met een wellness-tuin echter een tuin met de kenmerken van een luxe spa. Een zwembad, sauna, bubbelbad of zwemvijver maken dan onderdeel uit van het ontwerp.

Heb ik voor de aanleg van een spa-wellness-tuin een vergunning nodig?

Dit hangt af van de inrichting. Maken een overkapping of zwembad onderdeel uit van de wellness-tuin dan kan het nodig zijn dat u hiervoor een vergunning nodig heeft. Dit kan ook zo zijn wanneer er kap- of sloop nodig is om de wellness-tuin te realiseren. Of u een vergunning nodig heeft kunt u navragen bij de gemeente waar de tuin gerealiseerd wordt.

Waar moet je op letten bij de aanleg van een wellness-tuin?

Een wellness tuin is een tuin waar u zich optimaal in moet kunnen ontspannen. Het is belangrijk dat het ontwerp van de tuin hierin voorziet. Dit betekent dat kleurgebruik, sfeer en de juiste beplanting - die harmonieert en privacy biedt - belangrijk zijn. Kiest u voor een spa-wellness tuin dan mogen een pool, bubbelbad of sauna niet ontbreken.

Zijn er wellness-tuinen voor kleine tuinen?

Jazeker. Een wellness-tuin is een maatwerk tuin. Heeft u geen plaats voor een zwembad dan kunt u kiezen voor een jacuzzi. Heeft u geen plaats voor een uitgebreide buitenkeuken met loungehoek, dan kunt u kiezen voor een gezellige bbq-hoek. Waar het om gaat bij de wellness-tuin is dat u het vakantiegevoel in eigen tuin ervaart. Dit heeft weinig te maken met de grootte van de tuin, en veel meer met een uitgekiend ontwerp dat harmonie en sfeer in de tuin brengt.

Leggen jullie complete wellness-tuinen aan?

Ja. Of u nu kiest voor de groene wellness-tuin waarin u volledig tot rust kunt komen, of voor de luxe van een spa-wellness-tuin, wij verzorgen zowel het ontwerp als de complete aanleg.